Coronavirus – Huisarts Hendrikx – Steenderen

Welkom op de site van huisarts Leon Hendrikx

Op deze website vindt u informatie over de werkwijze van onze apotheekhoudende huisartspraktijk te Steenderen. U wordt geïnformeerd over de spreekuurtijden, telefonische bereikbaarheid, huisbezoek, dienst- en waarneemregelingen. Voor het maken van afspraken of contact met de doktersassistente kunt u bellen 0575-451366.

Huisarts Hendrikx
Burg. Smitstraat 23 7221 BH Steenderen

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.

 

Belangrijke informatie over het Corona virus.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 

Wij willen al onze patiënten met klem vragen de adviezen van de overheid ter harte te nemen en de daaruit voortvloeiende maatregelen, die hieronder beschreven staan op te volgen.

Ons eerste doel is om beschikbaar te zijn voor patiënten die zorg nodig hebben en te laten wachten wat wachten kan. Het tweede doel is om veilige zorg te leveren, met bescherming voor onze patiënten en van onszelf.

De maatregelen zijn:

U komt alleen naar de praktijk

 • Kinderen mogen met maximaal 1 ouder komen.
 • Mondkapjes in de unit en binnen de praktijk zijn verplicht. Deze moet u zelf meenemen.
 • U dient net voor een afspraak te komen.
 • De wachtkamer in de praktijk is gesloten. Indien nodig kunt u kortdurende wachten in de unit maar liever buiten of zo lang mogelijk in uw eigen auto.
 • Alle medewerkers dragen een mondmasker evt. in combinatie met een gezichtsscherm.
 • De assistente vraagt bij alle aandoeningen naar koorts, hoesten, verkoudheid en Corona risico. Meet uw temperatuur voordat u belt. Zo nodig neem contact op met de GGD betreffende de testmogelijkheden.
 • De normale zorg wordt gescheiden van de zorg voor mensen met verdenking op het Corona virus. Indien nodig worden mensen met verdenking op het Corona virus door de huisarts beoordeeld in beschermende kleding. U wordt bij Corona verdenking thuis bezocht.
 • Waar mogelijk zullen consulten telefonisch door de huisarts of een van de medewerkers afgehandeld worden.

NB. Het Gelre lab heeft een prikpost op De Bongerd 3 ingericht. Vanaf 16 december van 08.30 uur tot 10.00 uur zijn zij aanwezig.  Patiënten moeten vooraf een online afspraak maken op de website van Gelre Ziekenhuizen!

Maatregelen voor het bestellen en afhalen van medicatie.

 • Recepten kunnen op de gebruikelijke manier besteld worden behalve direct aan de balie.
 • U kunt uw recepten afhalen op de gebruikelijke tijden. De apothekersassistente zal de medicatie via het raam van de wachtkamer aangeven. Zij zet uw medicatie op het plankje zodat u het zelf kunt pakken zonder dat er direct contact is. We hebben een camera gemonteerd zodat de apothekersassistente u kan zien staan. Deze beelden worden niet opgenomen.
 • De apothekersassistentes zijn, op de gebruikelijke tijden, telefonisch bereikbaar voor vragen.
 • Indien mogelijk betaling door middel van (contactloos) pinnen.

Wij verzoeken u respect te hebben voor onze assistentes en vragen u netjes en zo duidelijk mogelijk te beantwoorden. Ook als u ongerust bent of u langer moet wachten dan u van ons gewend bent. Onze doktersassistentes zijn op de hoogte van de meest recente richtlijnen. Wij hebben vertrouwen in onze assistentes en vragen dat ook van u.

Informatie over Corona en maatregelen vindt u bij Thuisarts.nl of via het RIVM

Ook kunt u het RIVM informatienummer bellen: 0800-1351