Apotheek – Huisarts Hendrikx – Steenderen

Welkom op de site van huisarts Leon Hendrikx

Op deze website vindt u informatie over de werkwijze van onze apotheekhoudende huisartspraktijk te Steenderen. U wordt geïnformeerd over de spreekuurtijden, telefonische bereikbaarheid, huisbezoek, dienst- en waarneemregelingen. Voor het maken van afspraken of contact met de doktersassistente kunt u bellen 0575-451366.

Huisarts Hendrikx
Burg. Smitstraat 23 7221 BH Steenderen

Apotheek

Heeft u vragen of is het u niet duidelijk hoe u medicijnen dient te gebruiken, dan kunt u met de apothekersassitente een afspraak maken.

Belangrijke mededelingen

Door de toegenomen regeldruk vanuit de zorgverzekeraar met het preferentiebeleid zijn wij helaas genoodzaakt om een aantal maatregelen te treffen.

Medicatie die u bij ons op een werkdag voor 11.00 uur besteld kunt u na twee werkdagen afhalen. Mits voorradig in Nederland.

Door het beleid van de zorgverzekeraar zijn wij genoodzaakt om uitsluitend de vergoede producten af te leveren. Indien u kiest voor een ander merk of verpakking, zullen wij genoodzaakt zijn om dit bij u in rekening te brengen. Deze rekening kunt u dan afhandelen met uw zorgverzekeraar.

Uitzondering op bovenstaand is medische noodzaak: er moet aantoonbaar een mindere werking van het preferente middel zijn of een aangetoonde allergie/overgevoeligheid voor een van de bestanddelen in de andere tablet. Dit komt bij hoge uitzondering voor en kunt u bespreken met de praktijk of dat in uw situatie ook het geval is. Uw zorgverzekeraar zal u mededelen dat ook andere producten vergoed worden bij medische indicatie, maar dan wordt uitsluitend de laagste prijs aan ons vergoed.

Waarneming huisartsenpost

Vanaf 17.00 uur tot de volgende ochtend 8.00 uur, op feestdagen en in de weekenden kunt u zich met spoedeisende huisartsgeneeskundige vragen wenden tot de huisartsenpost te Zutphen, op 0900-2009000.

Huisartsenpost Zutphen

Waarneming apotheek

Op bovengenoemde tijden kunt u voor apotheekzaken terecht bij de dienstapotheek die zich in het Gelre ziekenhuis bevindt.

Tel: 0575-744800

Op vakantie

Indien u op vakantie gaat is het van belang dat u denkt aan een verklaring voor het meenemen van medicijnen.

Van een Schengenverklaring moet u gebruik maken indien u binnen de Schengen-landen (Europese Unie) reist met middelen die vallen onder de Opiumwet. Dit zijn onder andere methylfenidaat en morfine.

U kunt op de link van de verklaring gaan staan en het formulier invullen. Deze dien ik ongeveer 6 weken voor vertrek verder in te vullen.