Nieuws – Huisarts Hendrikx – Steenderen

Welkom op de site van huisarts Leon Hendrikx

Op deze website vindt u informatie over de werkwijze van onze apotheekhoudende huisartspraktijk te Steenderen. U wordt geïnformeerd over de spreekuurtijden, telefonische bereikbaarheid, huisbezoek, dienst- en waarneemregelingen. Voor het maken van afspraken of contact met de doktersassistente kunt u bellen 0575-451366.

Huisarts Hendrikx
Burg. Smitstraat 23 7221 BH Steenderen

Nieuws

Mededeling betreffende boosterprik

Veel mensen hebben een uitnodiging gekregen van de GGD voor de boosterprik en vragen ons of ze niet door de huisarts thuis geprikt kunnen worden, omdat ze op leeftijd zijn en ze op zien tegen het vervoer naar de GGD.

Wij leggen u uit waarom de huisarts deze mensen niet kan prikken:

Alleen kleine groep mensen die echt niet vervoerd kan worden om medische redenen bijvoorbeeld bedlegerigheid kan thuis geprikt worden door de GGD. Indien deze situatie op u van toepassing is dient u dit bij ons te melden. Deze mensen worden bij de GGD aangemeld door de huisarts. Voor het thuisprikken wordt door de GGD contact met u opgenomen. Huisartsen prikken deze mensen NIET. Ook niet op de praktijk. Dit heeft te maken met het vaccin, dat is anders dan bijvoorbeeld het griepvaccin en moet onder speciale omstandigheden bewaard en vervoerd worden.
Dus: alle mensen die een oproep krijgen om bij de GGD een booster te halen en in een auto kunnen zitten raden wij aan zo snel mogelijk een afspraak te maken. Het is zaak dat iedereen (familie, buren en vrijwilligers) meehelpt om deze mensen naar de GGD locatie toe te brengen. Op die manier krijgen deze mensen hun prik op korte termijn en dat is heel erg belangrijk omdat we nu veel te veel besmettingen zien, ook bij mensen die al gevaccineerd zijn en nog geen booster hebben gehad. Denk niet te kunnen wachten tot de huisarts de prik brengt, want de huisarts kan deze prik niet geven!