Praktijkinformatie – Huisarts Hendrikx – Steenderen

Welkom op de site van huisarts Leon Hendrikx

Op deze website vindt u informatie over de werkwijze van onze apotheekhoudende huisartspraktijk te Steenderen. U wordt geïnformeerd over de spreekuurtijden, telefonische bereikbaarheid, huisbezoek, dienst- en waarneemregelingen. Voor het maken van afspraken of contact met de doktersassistente kunt u bellen 0575-451366.

Wij beschikken sinds kort over verder digitale mogelijkheden in de vorm van chatten en symptoomchecker. Zie voor meer informatie op pagina digitale zorgzaken regelen

 

Huisarts Hendrikx
Burg. Smitstraat 23 7221 BH Steenderen

Praktijkinformatie

Tel: (0575) 45 13 66, voor spoed toets 1
Bereikbaar maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur

We maken gebruiken van UwZorgonline app. Via de chat functie daarin zijn wij beter bereikbaar. U helpt ons door administratieve vragen of minder urgente medische vragen via de chat te stellen.

U kunt inloggen of een account aanmaken voor ons patiëntenportaal via Patiëntenomgeving – Huisarts Hendrikx in Steenderen (uwzorgonline.nl) of u kunt de HRZu-app downloaden via: HRZu-app – hrzu.

Adres: Burg. Smitstraat 23, 7221 BH Steenderen

Waarneming avond, nacht en weekend

Huisartsenpost Zutphen
Den Elterweg 79
7207 AE Zutphen

Tel: 085-0791111

Naast de hoofdingang van Gelre ziekenhuis Zutphen
www.spoedpostzutphen.nl

Dienstapotheek

Dienstapotheek Gelre apotheek Zutphen
Den Elterweg 77
7207AE Zutphen
Tel: 0575-744800

Accreditatie

Wij zijn een geaccrediteerde praktijk, dit betekent dat wij dagelijks met kwaliteit en service bezig zijn en dit ook toetsen.

Huisregels

Om ons werk goed te kunnen doen zijn er algemene huisregels opgesteld. Door betreding van onze praktijk gaat u akkoord met onze regels.

 • Zorgverleners en patiënten gaan respectvol met elkaar om.
 • Verbale en fysieke bedreiging en/of agressie zijn onacceptabel.
 • Een patiënt wordt altijd aangesproken als zijn/haar gedrag niet acceptabel is. Dit kan mondeling of schriftelijk gebeuren.
 • In een dergelijk geval verwachten we dat de patiënt excuses aanbiedt aan de betrokken medewerker (bij voorkeur persoonlijk, eventueel via de eigen huisarts).
 • Er wordt altijd een notitie in het dossier gemaakt.
 • Een patiënt die zich verbaal agressief gedraagt, krijgt een waarschuwing.
 • Als een patiënt zich nogmaals agressief gedraagt, wordt hij/zij uitgenodigd voor een gesprek bij de huisarts. Een verslag van dit gesprek komt in het dossier.
 • Bij herhaaldelijke verbale agressie, waarbij de patiënt zowel mondeling als schriftelijk hierop aangesproken is, maar zijn/haar gedrag niet verbetert, kan de huisarts de behandelrelatie beëindigen.
 • Bij fysieke agressie kan de huisarts de behandelrelatie opzeggen zonder dat hier een waarschuwing aan vooraf is gegaan.
 • Opzeggen geschiedt schriftelijk en de patiënt krijgt hierna 2 weken de tijd om zich bij een andere huisarts in te schrijven. De huisarts zal hier zo nodig behulpzaam in zijn. In de overgangsperiode blijft de patiënt ingeschreven en kan hij/zij een beroep doen op medische hulp.
 • Bij ernstige verbale en alle vormen van fysieke agressie wordt aangifte gedaan bij de politie.